Waaksamen App

Een drugspand melden, overlast van vuurwerk, hangjongeren of junks, een verdachte persoon. Met de WaakSamen-app die de gemeente en politie begin 2017 lanceren moet dat allemaal makkelijker gaan.

De app is afgelopen maanden in Tilburg-West met ruim 350 mensen getest en leverde 400 meldingen op. Reden om het project verder in de stad uit te zetten. WaakSamen heeft twee doelstellingen: ervoor zorgen dat inwoners makkelijker en betere meldingen kunnen doen en het verzamelen van ‘straatinformatie’. Bij bestaande (buurt)apps wordt die informatie niet verzameld en gebundeld. WaakSamen slaat de meldingen op en dient daarmee als bron en signaleringsinstrument voor politie en gemeente.

U vindt de gratis app in de app stores (Apple iOS, Google Android)

Meedoenregeling

Tilburgers kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als u minder te besteden heeft. Heeft u een minimuminkomen dan is er de Meedoenregeling. U en uw gezinsleden kunnen daarmee een keus maken uit diverse activiteiten. Het aanbod is groot, met meer dan 1200 activiteiten zit er voor iedereen wat tussen. Het budget van 2017 is geldig tot en met 31 december 2017.

https://www.tilburg.nl/inwoners/laag-inkomen/meedoenregeling/ 

Carnaval 2017

Carnaval 2017

Carnaval 2017 staat al voor de deur, in het buurtcentrum wordt er geen carnaval voor de jeugd meer gevierd.

C.V. de Kappesientjes bestaat nog steeds. Het lijkt ons een idee om de kinderen van de wijk toch in de gelegenheid te stellen om carnaval te vieren samen met C.V. de Kappesientjes.

C.V. de Kappesientjes vieren hun carnaval bij Partycentrum van Opstal in de Koestraat 28 in Tilburg.

Om de kinderen dat hele stuk niet op de fiets of te voet naar de koestraat te laten komen, willen we een busje laten rijden, tussen het buurtcentrum de Nieuwe Stede en Party centrum van Opstal.

Er zijn geen kosten verbonden aan dit vervoer, maar je moet je wel inschrijven, zodat wij weten wie er meegaat met de busje. Je kunt ook ten aller tijden terug naar het buurtcentrum in overleg met de chauffeur.

Wij willen de kinderen onder de 12 jaar graag meenemen, maar dan wel onder begeleiding van een van ouders.

De kinderen van 12 jaar tot 16 jaar kunnen gewoon mee met het busje.

Er bestaat ook ‘n mogelijkheid om s ’avonds mee te gaan, geef dit aan bij je inschrijving. Wij starten de middag om 14.00 uur en eindigen om 17.00 uur.

Het Party centrum blijft gewoon open carnaval te vieren.

Het avond programma start om 20.00 uur tot in de late uurtjes.

De tijden van ophalen en wegbrengen, gebeurd in overleg met de chauffeur van het busje.

Je kunt je inschrijven op de website van het bestuur t.w. info@korwesta.nl of kappesientjes@gmail.com

Geef je naam en telefoonnummer op een van beide emailadressen.

Deze service wordt mede mogelijk gemaakt door verrijk je wijk.

nieuwjaars-borrel 2017

 

Vandaag was er in De Nieuwe Stede de nieuwjaarsborrel voor wijkbewoners. Dit werd georganiseerd door het Wijkbestuur Korvel, Westend, St. Anna i.s.m. SeniorenWerk de Nieuwe Stede, Biljartvereniging Zuid-West, Contour de Twern en alle besturen van de verenigingen.

De opkomst was groot en het was een geslaagd feestje. Het wijkbestuur wil iedereen bedanken die mee geholpen hebben met deze geslaagde nieuwjaarsborrel.

 

 

Nieuwjaarsborrel

cropped-cropped-cropped-cropped-kwalogo14.jpgnieuwe-stede

Wijkbestuur     
de Nieuwe Stede  

Organiseert i.s.m. SeniorenWerk de Nieuwe Stede, Biljartvereniging Zuid-West, Contour de Twern

vuurwerk-1

en alle besturen van de verenigingen

Nieuwjaarsborrel

Voor alle wijkbewoners

vuurwerk3
Locatie:        wijkcentrum de Nieuwe Stede

Tijd van 16.00 tot 19.30 uur

e.e.a. mogelijk gemaakt door verrijk je wijk

Wijkschouw Korvel, Westend

Op donderdag 9 juli 2015 is er in de wijk Korvel en deels in de wijk Westend een wijkschouw geweest.

Samen met de wethouder Mario Jacobs, Omgevingsmanager Ankie van de Sande, Wijkregisseur Kitty Marijnissen, Sociaal Werker ContourdeTwern Jasper Adolfs, Woningbouwverenigingen TBV, Tiwos en WonenBreBurg, Wijkagent, mensen van handhaving, wijkbestuurslid Ingrid Hendriks en wijkbewoners, is er gekeken naar diverse knelpunten in de wijk, waaronder verkeersveiligheid. Tijdens de wijkschouw waren er ook bijzondere dingen te zien.

Daarnaast is er op het Rubensplein een petitie uitgereikt aan wethouder Mario Jacobs met het verzoek om het Rubensplein op te knappen.

De wijkschouw werd om 16.00 uur afgesloten met een drankje in De Nieuwe Stede.

 

IMG_1253 IMG_1255 IMG_1254 IMG_1256 IMG_1258

Word u ons nieuwe bestuurslid?

Het wijkbestuur van Korvel, Westend, St. Anna bestaat momenteel uit vier leden. Dit bestuur roept buurtbewoners op om zich in te zetten voor een leefbare buurt, het beheren van wonersbudgetten Verrijk je wijk en als wijkafgevaardigde contacten onderhouden met de gemeente.

Op dit moment is het wijkbestuur op zoek naar meerdere bewoners uit de wijk die de rol van algemeen bestuurslid willen vervullen.

Heeft u eventueel bestuurlijke ervaring en bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden bij het wijkbestuur. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@korwesta.nl. U wordt dan uitgenodigd voor een informatieavond. Tijdens deze avond wordt u geïnformeerd wat het werk van het wijkbestuur is.

Stille tocht Tilburgse slachtoffers vlucht MH17

Op initiatief van het wijkbestuur van Korvel-Westend-St. Anna is er dinsdagavond 12 augustus een stille tocht ter nagedachtenis aan Sjors Pijnenburg en Kristy van den Schoor. Zij zijn slachtoffer van de vliegramp met vlucht MH17.

 Om 19.00 uur start de stille tocht vanuit het Kromhoutpark richting het monument tegen zinloos geweld, naast de Heikese kerk. De tocht zal langs het huis van Sjors en Kristy gaan, waar de mogelijkheid bestaat om bloemen, kaarsen of andere steunbetuigingen neer te leggen.

De route van de stille tocht is als volgt: Kromhoutpark, Ferdinand Bolstraat, Gerard van Spaendonckstraat, Diepenstraat, Capucijnenstraat, Lieve Vrouwenplein, Zomerstraat, Schouwburgring, Schouwburgpromenade. De tocht eindigt bij het monument tegen zinloos geweld, met het plaatsen van een herinnering aan deze twee Tilburgse slachtoffers.

route

De Heikese kerk is deze avond opengesteld voor mensen die nog het condoleanceregister willen tekenen. Na de stille tocht wordt ook het gemeentelijke condoleanceregister gesloten.